Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka rybno-ziemniaczana"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Filety umyj, przypraw, skrop połową soku z cytryny. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i podgotuj w osolonej wodzie. Śmietanę wymieszaj z solą, pieprzem i resztą soku z cytryny.
Na blaszce ułóż 4 porcje plastrów ziemniaczanych, posyp je częścią siekanych ziół. Na nich umieść porcje ryby, resztę zieleniny i 4 plastry boczku. Całość pokryj pozostałymi ziemniakami oraz boczkiem i polej przygotowaną śmietaną.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego 200°C i piecz około 40 minut. Danie podawaj np. z brokułami gotowanymi na parze.
Czas: 80 min. 1 porcja = 360 kcalŹródło: Kurier TV