Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i aromatyczne danie.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Bakłażany kroimy w paski i podsmażamy na oleju z obu stron. Solimy.
Pierś z kurczaka kroimy w paski, zalewamy oliwą. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Pozostawiamy pod przykryciem około pół godziny.
Na gotowe bakłażany wylewamy sos pomidorowy.
Kurczaka w przyprawach smażymy na patelni. Nie dolewamy wody. Po 15 minutach powinien być miękki.
Całość posypujemy parmezanem. kolejność; 1) makaron 2) bakłażany 3) sos pomidorowy 4) kurczak 5) makaron 6)sos pomidorowy 7) bakłażany i parmezan. Piekłam około 40 min w 180 *