Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z krakersami

Zapiekanka z krakersami

Autor: Goblinek

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 921

Dodano: 13.05.2010

Odsłon: 6227

Coś znanego, coś nowego...

Składniki

  • duża paczka krakersów
  • cukinia
  • 2 pomidory
  • malutki kalafior
  • 6 plasterków szynki
  • 6 czarnych oliwek
  • 15 dag startego żółtego sera
  • oliwa
  • 2 jajka
  • pieprz, papryka mielona
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żaroodporne naczynie posmaruj oliwą i wyłóż dno podwójną warstwą krakersów. Cukinię umyj, nie obieraj, pokrój w cienkie półplasterki. Kalafior podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek i gotuj przez 5 min. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w ósemki. Szynkę potnij w paski.

  2. Jajka roztrzep z połową sera, wymieszaj z przygotowanymi składnikami. Przypraw wszystko do smaku. Masę wyłóż na krakersy, posyp wierzch zapiekanki resztą sera. Oliwki pokrój na plasterki i połóż na serze. Zapiekaj 20 min. w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 25 lutego 2011 Co temu daniu dają krakersy? Ciężko jest mi się przekonać i zastanawiam się, czy ich nie wyeliminować z przepisu. Danie wygląda smakowicie i chętnie je przyrządzę więc mam nadzieję, że rozwiejecie moje wątpliwości. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bardolka 14 maja 2010 Naprawdę bardzo mi się podoba ta koncepcja :):)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń