Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, smaczne, łatwe i niedrogie. Można przygotować nawet dzień wcześniej, a przed podaniem tylko zapiec.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 333
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 333
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki lub kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Dodajemy pokrojoną kiełbasę i chwilę smażymy.
Do podsmażonej kiełbasy dodajemy przecier pomidorowy 2 -3 łyżki, podsmażamy chwilkę.
Gotujemy makaron (nie musi być całkiem miękki, bo będzie zapiekany). Odcedzony makaron mieszamy z kiełbasą, przekładamy do naczynia do zapiekania i posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy ok. 20 min w temp. 180-200*C
Do makaronu oprócz kiełbasy można dodać pieczarki i inne warzywa.