Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka z mięsa mielonego pod pieczarkowo-serową pierzynką

Zapiekanka z mięsa mielonego pod pieczarkowo-serową pierzynką

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 227 Ocena: 3648

Dodano: 13.04.2012

Odsłon: 19809

Dla tych,którzy lubią połączenie mięsa z pieczarkami i serkiem:)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem i przyprawami i wykładamy nim średniej wielkości naczynie do zapiekania.

  2. Siekamy cebulę,pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na odrobinie oleju lub masła.Dodajemy trochę pieprzu.

  3. Podsmażoną cebule z pieczarkami wykładamy równomiernie na mielone mięso.

  4. Kroimy fileta w paski i układamy je na warstwie cebuli z pieczarkami.

  5. Ser trzemy na grubych oczkach i mieszamy z majonezem i śmietaną.Wykładamy równomiernie na wierzch.

  6. Pieczemy w temp. 200 st ok.30-40 min.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

susi 10 maja 2013 embepe13,to dkg mądry człowieku(nie bądz uszczypliwy ,bo zgłoszę Cię do operatora i Cię usuniemy)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń