Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z młodych ziemniaków"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 704
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 704
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo. Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż razem z posiekaną cebulą oraz porem.
Po kilku minutach dodaj pociętą w paski paprykę i duś całość kilka minut. Ugotowane ziemniaki potnij w ćwiartki, posyp przyprawami i ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i oprószonym mąką. Rozłóż na nich kiełbasę z podduszonymi warzywami i zalej całość śmietaną wymieszaną z serem. Piecz potrawę 20 minut w 180°C.
<strong>Przepis nadesłał: Krystian Piotrowski</strong>Źródło: Kurier TV