Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z papryką"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Karkówkę opłucz, osusz, pokrój w paski. Cebule obierz, potnij w plasterki. Pieczarki i papryki oczyść. Grzyby pokrój w plasterki, a papryki – w cienkie paski.
Na patelni rozgrzej olej, zrumień mięso. Oprósz je solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą do grilla. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebule, pieczarki i papryki. Dopraw do smaku. Połowę podsmażonych warzyw i grzybów ułóż na dnie żaroodpornej formy. Na nich rozłóż kawałeczki karkówki. Przykryj resztą pieczarek, cebuli i papryki. Wierzch polej śmietanką kremówką. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz około 50 minut.
65 min; Cena porcji: 5,60 zł; Porcja: 790 kcalŹródło: Naj