Do góry

Dania główne Przepis na:

Zawijana pierś z indyka w kruchym cieście

Zawijana pierś z indyka w kruchym cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 485

Dodano:

Odsłon: 7918

Kocham kruche ciasta, a ten przepis to wyraz mojej miłości.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Kroimy na środku, ale nie do końca. Następnie kroimy i rozładamy na boki, tak żeby powstała płaska powierzchnia. Nacieramy przyprawami. Cebulę i czosnek drobno siekamy i rozkładamy na całej powierzchni mięsa. Całość zawijamy w roladkę i wiążemy nitka żeby się nie rozsypało. Na wierzchu posypujemy mielonym zielem angielskim.

  2. Margarynę drobno siekamy dodajemy jajko, mąkę i sól. Ugniatamy w rękach aż wszystkie składniki się połączą. Kruche ciasto rozwałkowujemy na duży płat. Na środku umieszczamy mięso i zawijamy w cieście.

  3. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do momentu zrumienienia ciasta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Hanix1984 30 marca 2010 Zamiast nitki można wykorzystać wykałaczki, ale oczywiście w obu przypadkach trzeba pamiętać żeby nie zjeść czegoś ekstra :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 15 marca 2010 Ciekawy pomysł na świąteczny obiad ;) Do ulubionych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń