Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A nie mają się czego wstydzić, bo smakują wybornie. Idealne do lodowych deserów, ale można je również zjeść ot tak, bez dodatków.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Gruszki umyć, obrać, przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne. Owoce ułożyć w płaskim rondelku, posmarować dżemem truskawkowym, zlać wodą tak, aby do połowy przykryła gruszki. Zagotować, wlać wiśniówkę. Owoce gotować pod przykryciem, odwracając je w trakcie gotowania. Gdy będą miękkie (al dente), wyjąć na półmisek. Jeżeli sos w rondelku jest wystarczająco gęsty, polać nim gruszki, jeżeli nie, trzeba go jeszcze gotować przez chwilę na wolnym ogniu.