Do góry

Dania główne Przepis na:

ŻEBERKA DUSZONE Z CEBULĄ

ŻEBERKA DUSZONE Z CEBULĄ

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 2437

w sam raz na pyszny obiad

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebule obierz,pokrój na cząstki. Żeberka opłucz,osusz pokrój na porcje.Obsmaż na rumiano na patelni z rozgrzanym olejem,przełóż do garnka

  2. Na pozostałym tłuszczu zrumień pokrojoną cebulę,dodaj do mięsa

  3. podlej szklanką wrzątku i podgrzanym piwem.Dodaj listek laurowy,ziele angielskie i pieprz.Możesz też wrzucić kawałki skórki i pokruszony miękisz z kromki razowego chleba. Duś na małym ogniu ok.45 min.

  4. Papryczkę umyj,usuń nasionka,posiekaj. Dodaj do żeberek razem z solą. Duś na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.

  5. Dopraw do smaku. Możesz posypać listkami świeżej bazylii lub posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń