Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka po polsku

Żeberka po polsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 48

Dodano:

Odsłon: 828

tradycyjne danie, pożywne i syte :)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrój w plastry, posiekaj czosnek i poszatkuj kapustę. Żeberka pokrój na porcje, natrzyj majerankiem, czosnkiem, kminkiem, solą, pieprzem, ostrą papryką i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce.

  2. Na patelni rozgrzej oliwę, obtocz żeberka w mące i usmaż na dużym ogniu na rumiano. W naczyniu do zapiekania układaj warstwami żeberka, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i kapustę, tak aby stanowiła ona ostatnią warstwę.

  3. Podlej całość litrem przegotowanej wody, przykryj pokrywką i wstaw na 90 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. W razie potrzeby podlewaj potrawę wodą, by się nie przypaliła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

capri 25 stycznia 2013 bardzo lubię ten przepis na żeberka, szkoda, że nie ma zdjęcia :((

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń