Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w marynacie ze świeżych cytryn

Żeberka w marynacie ze świeżych cytryn

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28000

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Żeberka w marynacie ze świeżych cytryn"

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • 3 cytryny
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • mielone: ostra papryka, imbir
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka miodu
  • sól pieprz; jako dodatki do zgrillowania: pomidory, cebula oraz ziemniaki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. PORCJE PRZYGOT.: 15 min + marynowanie; PIECZ.: 30-40 min; PORCJA: 430 kcal, KOSZT: 4,50 zł

  2. Żeberka opłucz, podziel.

  3. Cytryny wyszoruj, sparz. Zetrzyj skórkę. 2 owoce przekrój, wyciśnij sok. Trzeci pokrój.

  4. Koncentrat połącz z sokiem z cytryny i owocami, miodem, posiekaną cebulą, olejem, przyprawami. Posmaruj żeberka, wstaw do lodówki na godzinę.

  5. Żeberka posyp skórką cytryny, piecz na natłuszczonym ruszcie 30-40 minut (odwracaj).

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń