Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka z chili i imbirem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Chili oczyść, drobno pokrój. Czosnek i imbir obierz, posiekaj. Chili, czosnek i imbir wymieszaj z resztą składników na marynatę. Żeberka umyj, osusz, pokrój na kawałki, natrzyj solą i zanurz w marynacie. Wstaw do lodówki na ok. 4 godz.
Piecz 30–40 minut na grillu lub w piekarniku. Podawaj np. z sałatką ryżową z warzywami.Źródło: Naj