Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne cisto dzieciństwa. Pyszne, proste i zachwycające. U nas znika jeszcze ciepłe.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 710
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 710
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Składniki
Białka ubić na sztywno z cukrem, następnie dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem, olej i wodę. Wszystko miksować do połączenia składników. Ciasto rozdzielić na dwie równe części - do jednej dodać 3 łyżki mąki, do drugiej 3 łyżki kakao. Mieszać do połączenia. Tortownicę o średnicy 27 cm smaruje masłem i wysypuję bułką tartą. Ciasto wylewamy na przemian - 3 łyżki białej masy, 3 łyżki ciemnej. Piekę w 185 stopniach ok 60 minut.