Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zebra z mango i bananami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Mango umyj, rozetnij wzdłuż, wyjmij pestkę, potem obierz. Jeśli używasz brzoskwiń, osącz je z zalewy. Miąższ owoców pokrój w kostkę. Zmiksuj na gładko z 1/2 soku z cytryny oraz 1 opakowanie cukru waniliowego. Ewentualnie dosłodź mus do smaku miodem.
Banany obierz, pokrój na kawałki. Natychmiast skrop je resztą soku z cytryny, aby nie ściemniały. Wrzuć do malaksera. Dolej jogurt. Dosyp pozostały cukier waniliowy i zmiksuj na gęstą masę. Smak kremu jogurtowo-bananowego możesz wzbogacić, dodając uprażone wcześniej wiórki kokosowe albo drobniutko pokruszone ciastka migdałowe.
Do wysokich szklaneczek nałóż na przemian małe porcje musu z mango oraz kremu. Uważaj, aby warstwy nie zmieszały się. Deser schładzaj przez 2 godziny w lodówce. Przed podaniem udekoruj go według uznania.Źródło: Naj