Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój zestaw kibica. Ja szykuję się do wiernego kibicowania naszym siatkarzom :) Grillowana pierś kurczaka w miodowej marynacie, do tego świeży ogórek, sałaty, rukola i listki botwinki.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso piersi pokrój w 1-1,5 cm plastry. Miód wymieszaj z sosem sojowym, olejem, imbirem i posiekanym czosnkiem. Marnuj mięso minimum 30 minut. Opłucz ogórki i wszystkie zielone liście, sałaty, rukoli i botwinki. Ogórki pokrój obieraczką w cienkie paski. Cebulę pokrój w piórka. Warzywa ułóż na półmisku. Mięso grilluj z każdej strony po 3 minuty, ciepłe przełóż na sałatę. Całość można skropić oliwą, mięso posolić.