Do góry

Zupy Przepis na:

Zielona fasolka zapiekana w sosie serowo – ziołowym z prażoną cebulką

Zielona fasolka zapiekana w sosie serowo  ziołowym z prażoną cebulką

Autor: casia81

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano: 18.03.2010

Odsłon: 1565

Smaczne, niestety czasochłonne, ale naprawdę warto....

Składniki

  • zielona fasolka szparagowa
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cienką zieloną fasolkę zblanszować ( do gotującej się wody włożyć pokrojoną na pół fasolkę i trzymać do momentu aż woda zacznie się znów gotować, wyjąć wtedy i zlać zimna wodą), odcedzić.

  2. Podgrzać mleko w rondelku, dodać 2 łyżki roztopionego masła z 2ma łyżkami mąki, podgotować, dodać sos serowo-ziołowy, sól, pieprz do smaku. ½ kg fasolki zielonej, blanszowanej połączyć z podsmażonymi pieczarkami z cebulką i boczkiem oraz masą serowo-ziołową. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piekarnik podgrzać do 200 C, piec ok. 30 min, aż masa serowa się zarumieni. Przed podaniem posypać prażoną cebulką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń