Do góry

Przekąski Przepis na:

zielona rolada z łososiem

zielona rolada z łososiem

Autor: kret

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 5

Dodano: 01.02.2010

Odsłon: 895

efektowny wygląd i extra smak

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubić białka i delikatnie połączyć z żółtkami,mąką i odciśniętym szpinakiem. Wyłożyć ciasto na wyścieloną pergaminem blachę-piec ok.10 min.w piekarniku nagrzanym do 200st.

  2. W tym czasie przygotować krem:twarożek wymieszać z wyciśniętym lub drobno posiekanym czosnkiem,posolić do smaku i dodać chrzan.

  3. Po upieczeniu delikatnie przełożyć szpinakowy placek na deskę .Posmarować serkiem,ułożyć plastry łososia,zwinąć roladę i schłodzić.

  4. Podawać krojoną w plastry przybraną ćwiartkami cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń