Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielona sałatka z chrupiącym bekonem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Zieloną fasolkę oraz bób przebierz, opłucz, osącz. Ugotuj w posolonej wodzie. Pestki zrumień na suchej patelni, wystudź. Plasterki bekonu potnij na kawałki, wysmaż na chrupko na suchej patelni. Endywię opłucz, osusz, listki porwij na mniejsze kawałki.
Fasolkę z puszki osącz. Ugotowane warzywa odcedź, wystudź. Bób, zieloną i białą fasolkę oraz sałatę wymieszaj w salaterce z bekonem i pestkami.
Ocet utrzyj z solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Dodaj oliwę oraz musztardę. Ubij trzepaczką na jednolity sos. Polej nim w salaterce. Sałatkę dobrze wymieszaj.Źródło: Tina