Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w pełni, więc chcę się jeść zdrowo i kolorowo, ale zarazem pożywnie. Zapraszam zatem na zielone klopsiki z mięsem mielonym z dodatkiem warzyw i świeżej pietruszki i koperku. Jest to całkowicie nowa odmiana tradycyjnych klopsików. Smacznego :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Ryż ugotować wg opisu na opakowaniu i zostawić do wystygnięcia. Marchew i pietruszkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Natkę pietruszki i koperek umyć i drobno posiekać. Cebulkę obrać, drobno pokroić i chwilę podsmażyć na maśle klarowanym.
W misce wymieszać mięso mielone z natką pietruszki, koperkiem, marchewką, pietruszką, cebulką, ryżą i jajkiem. Doprawić pieprzem i solą. Następnie uformować małe klopsiki obtaczając w bułce tartej. Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 5 min. obracając co jakiś czas. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w piekarniku przez ok. 20-30 min. w temp. 180 stopni.
Smacznego :)
:)