Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny nie zawsze muszą byc na słodko! U mnie dzisiaj słone muffiny z oliwkami i serem feta, z pastą pandanowa nadającą piękny zielony kolor. Polecam!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
W jednej misce łączymy składniki suche (mąkę, sól, proszek do pieczenia, zioła). W drugiej misce łączymy składniki mokre (mleko, jajka, masło). Oliwki kroimy średnio drobno, ser kroimy w kostkę. Suche składniki łączymy z mokrymi, mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy oliwki i ser i mieszamy. Formę do muffin wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do wysokości 2/3 foremek. Muffinki pieczemy około 20-25 minut w 200 stopniach. Studzimy na kratce.