Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaczane łódeczki

Ziemniaczane łódeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 421

Dodano:

Odsłon: 588

Niezwykle aromatyczne i pyszne, doskonałe do mięs i sałat.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 łyżki majeranku
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • 2-3 główki czosnku
  • 1/3 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego lub oliwy z oliwek
  • sol morska ok. 2/3 łyżki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Umyte ziemniaki obierz i pokrój na łódeczki.

    2. Ugotuj na pół-twardo w osolonej wodzie.

    3. Odcedź i przełóż do żaroodpornego naczynia.

    4. Wymieszaj dokładnie z olejem i majerankiem, dodaj gałązki rozmarynu oraz nieobrane główki czosnku przekrojowe w poprzek na pół.

    5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C + termoobieg na około 30-40 minut, aż się zrumienią i będą chrupiące.

    6. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń