Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaczane "kiełbaski".

Ziemniaczane kiełbaski.

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 72

Dodano:

Odsłon: 259

Do tego dania można wykorzystać ziemniaki z wczorajszego obiadu.

Składniki

  • 600gr.ugotowanych ziemniaków[wystudzonych],200gr.żółtego sera,
  • 2 jajka,4 łyżki posiekanego szczypiorku,2 łyżki posiekanej kolendry
  • [ewentualnie natki pietruszki],bułka tarta,sól,pieprz,olej.
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki przepuścić przez praskę,dodać ser pokrojony w małą kostkę,jajka i zioła,w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.Uformować 14 podłużnych "kiełbasek",opanierować w bułce tartej,usmażyć na rozgrzanym oleju na ciemnozłoty kolor.

  2. Podawać z kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń