Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaczki z posypką

Ziemniaczki z posypką

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 559

Dodano:

Odsłon: 672

Danie wymyślone z potrzeby chwili. Zostało mi trochę farszu do rolad ( patrz mój przepis Rolady śląskie) i przesmażyłam go wraz z ugotowanymi ziemniakami. Efekt zaskakujący :)

Składniki

  • farsz do rolad (patrz mój przepis na rolady śląskie) boczek 20 dag, mięso z indyka 20 dag, 2 cebule, 4 ogórki kiszone
  • ziemniaczki młode
  • sól, pieprz do smaku
  • olej
  • koperek
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dokładny przepis zrobienia farszu znajdziecie w moim przepisie na Rolady śląskie ale najkrócej mówiąc mięso, boczek, cebulę i ogórki kiszone mielimy. Mięso może być dowolne (drób, wieprzowina, wołowina).

  2. Młode ziemniaczki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu kroimy.

  3. Na patelnię wlewamy olej, dajemy ziemniaczki i farsz. Przesmażamy wszystko razem.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń