Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone ziemniaczki
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
Składniki
Rozgrzac piecyk do temp.220C .Obrac ziemniaki ,odciac grubiej skorke na jednym z bokow ,w ten sposob powstanie podstawa ,na ktorej ulozymy ziemniak do piecyka.Przekluc kazdy z ziemniakow wykalaczka wzdluz ok.cm powyzej podstawy.Nastepnie nacinac prostopadle do wykalaczki ,nie docinajac plastrow do konca-wykalaczka zatrzyma ciecie.Usunac wykalaczke,kilka razy przeplukac naciete ziemniaki ,aby zapobiec sklejaniu sie plastrow.Osuszyc papierowym recznikiem.Posypac sola i pieprzem .Nastepnie polac rozpuszczonym maslem .Piec ok.godziny od czasu do czasu polewac rozpuszczonym maslem.