Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziołowa rolada ze świeżego boczku

Ziołowa rolada ze świeżego boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11043

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Ziołowa rolada ze świeżego boczku"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 110 min • Porcja 540 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na 15-20 porcji

  2. Boczek myję, osuszam. Cały płat nakłuwam ostrym nożem, solidnie oprószam ziołami i przyprawami (pieprz rozcieram w moździerzu, dzięki temu zyskuje intensywny aromat).

  3. Mięso smaruję musztardą, cebulę obieram, kroję w piórka i rozkładam ją na boczku. Całość roluję, ściskam sznurkiem bawełnianym, wierzch oprószam ziołami i solą. Roladę wkładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do lodówki na 12 godz.

  4. Wlewam do naczynia z roladą 100 ml wody, piekę ją ok. 1 i 1/2 godz. w temp. 180°C.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń