Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzanki - to, jak dla mnie świetny dodatek do zup. Kremowe zupy bardzo często podaję mojej rodzince. Brokułowa, kalafiorowa czy ogólnie warzywna to moje ulubione zupy z których robię krem. Tak przygotowane danie podaję oczywiście z pachnącymi i chrupkimi grzankami. Te małe , pieczone kostki chleba możemy również dodać do lekkich sałatek np: z kurczakiem i mozzarellą. Przygotowanie tego smacznego dodatku nie jest zbyt skomplikowane i pracochłonne.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1685
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 29
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1579
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1685
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 29
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1579
Składniki
Włączamy piekarnik na 180 stopni. Kromki chleba smarujemy masłem , kroimy w małą kostkę ( ok 1 cm). Wyciągamy blaszkę i wsypujemy kwadraciki chleba. Pieczemy przez ok10 -15 minut z włączonym termoobiegiem, co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką aby upiekły się równomiernie. Smacznego!