Do góry

Dania główne Przepis na:

Żółte curry z kurczakiem i ciecierzycą

Żółte curry z kurczakiem i ciecierzycą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1851 Ocena: 42611

Dodano:

Odsłon: 1410

Jak zauważyliście, ostatnie nasze dania robimy ekspresowo. Na wiosnę zawsze dużo, a czasu mało. Staramy się nie jeść gotowych dań, choć czasami korzystamy z naszych zapasów. Dzisiaj proponujemy Wam obiad w 15 min. Sycący i bardzo aromatyczny.

Składniki

  • 500 g filetów z kurczaka
  • 1 papryka zielona
  • 200 g szparagów zielonych
  • 1 puszka ciecierzycy konserwowej
  • 1 mała puszka owoców koktajlowych
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 50 g żółtej pasty curry
  • 50 ml wrzątku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety kroimy w dużą kostkę.
    Paprykę w paski.
    Szparagi na większe kawałki.
    Ciecierzycę osączamy z zalewy.
    Na rozgrzanej oleju, na dość mocnym ogniu, smażymy filety, dodajemy warzywa, cieciorkę, lekko zrumieniamy, dodajemy pastę curry, owoce wraz z zalewą oraz wrzątek. Dusimy przez 5 min.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń