Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne zrazy ze schabu, podane z ziemniakami i buraczkami :) Z góry przepraszam, za słabą jakość zdjęcia :(
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 144
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 144
Składniki
Kotlety rozbijamy. Z obu stron przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Z jednej strony smarujemy musztardą. Odstawiamy do lodówki na około godzinę.
Ogórki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, boczek w cienkie plastry. Na wcześniej przygotowanych kotletach na posmarowanej musztardą stronie, układamy dodatki i ciasno zwijamy. Spinamy wykałaczkami (nie żałujmy ich, ważne żeby mięso się nie rozwijało) lub owijamy ciasno nitką.
Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej i układamy zrazy. Smażymy z każdej strony aż do chwili gdy mięso będzie przyrumienione. Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy kostki bulionowe. Gdy uznamy że mięso jest już ładnie przypieczone wkładamy je do garnka i gotujemy do miękkości.
Wyjmujemy zrazy i zagęszczamy sos. Całość podajemy z ziemniakami i buraczkami bądź surówką :) Smacznego :)