Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy Litewskie

Zrazy Litewskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2268 Ocena: 14129

Dodano:

Odsłon: 4573

Super dodatek do drugiego dania.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso pokroić na plastry rozbić , posolić , posypać pieprzem i odstawić na chwilę. Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle, wymieszać z pokruszonym chlebem, wbić jajo i wymieszać . Następnie ułożyć farsz na rozbite mięso, zawinąć , formować zrazy i spinać wykałaczkami. Rozgrzać tłuszcz na patelni obrumienić zrazy, wlać bulion i dusić do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń