Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli musisz nakarmić bandę gości. I masz na to niewiele gotówki. To najpierw nakarm ich sycącą zupą. Ja tak robiłam w młodości:)
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 109
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 109
Składniki
Obierz i pokrój na kawałki cebule. Zeszklij ją na oliwie. Wstaw garnek z wodą i wrzuć rosołki.
Zetrzyj ser na drobnej tarce. Do gotującej wody wrzuć zeszkloną cebulę i gotuj z 15 min.
Do nagrzanego piekarnika wstaw pokrojone na kromeczki bułki. Niech się przypieką.
Zupę dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj na gładko ( ja to robię blenderem od razu na kuchence). Podgrzej jeszcze i wsyp stary ser. Aż się prawie rozpuści.
Zupę przelewam do wazy. W każdym talerzu kładę po 2 grzanki a resztę kładę na półmisku. I podaję gościom. Smacznego