Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa cebulowa z grzankami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Szalotki obierz, pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim szalotki (często mieszaj, aby się nie przypaliły).
Oprósz je solą, pieprzem oraz tymiankiem. Zalej bulionem i winem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj około 15 minut.
W tym czasie żółty ser grubo zetrzyj. Kromki bułki ułóż na blasze posmarowanej tłuszczem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C i zrumień pieczywo.
Wysuń blachę. Na kromkach bagietki rozłóż starty ser. Posyp orzechami. Ponownie wsuń do piekarnika i zapiekaj jeszcze przez minutę. Zupę cebulową jeszcze raz przypraw do smaku.
Rozlej do miseczek lub kokilek. Włóż po grzance serowej. Resztę grzanek podawaj osobno.Źródło: Naj