Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Dynię pokroić na kawałki, usunąć wlókna i pestki. Imbir i cebulę obrać, pokroić na duże kawałki.
Oliwę podgrzać w garnku. Poddusić w nim przez chwilę dynię, cebulę i imbir. Posypać curry. Wlać wywar. Dodać konfiturę i całość gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
Wlać 60ml śmietany i sok pomarańczowy. Całość dokładnie zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem.
Zupę podawać udekorowaną resztą śmietany i olejem z pestek dyni. Smacznego :)