Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 1017

Dodano:

Odsłon: 4658

Zupa gołąbkowa to świetny pomysł zarówno dla osób uwielbiających gołąbki, jak i dla osób dbających o linię :-) Nie posiada ona mnóstwa kalorii (jeśli dodamy chude mięso), a jest smaczna i pożywna! Najlepiej smakuje następnego dnia po przyrządzeniu ;-)

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1 puszka pomidorów
  • 500 ml passaty pomidorowej (przecieru)
  • 1 torebka ulubionego ryżu
  • 3 l wody
  • 1 duża cebula
  • 2 średnie marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • kawałek selera
  • Sól
  • Pieprz
  • mielona papryka
  • zioła do smaku
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodajemy starte warzywa i chwilę smażymy. Po kilku minutach dodajemy mięso i smażymy aż straci różowy kolor.

  2. Całość przekładamy do dużego garnka, dolewamy wodę, przyprawiamy, dodajemy pomidory, passatę i poszatkowaną kapustę.Gotujmy pod przykryciem przez 30 minut.
    Dodajemy surowy ryż i gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie ewentualnie jeszcze doprawiamy.
    Podajemy gorącą!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń