Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Warzywa w zależności od ich rodzaju oczyść, obierz, pokrój w kosteczkę. W garnku zagotuj bulion. Dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz pokrojoną włoszczyznę. Gotuj razem kilka minut.
Grzyby umyj, pokrój w plasterki i podduś na maśle.
Do gotującego się bulionu wsyp makaron i gotuj 10 minut.
Dodaj podduszone grzyby. Gotuj, aż wszystkie będą miękkie.
Wlej śmietanę, stale mieszając. Dosyp sól i pieprz do smaku.
Rozlej zupę do talerzy i posyp ją posiekaną natką.Źródło: Telemax