Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1963

Dodano:

Odsłon: 19231

pyszna szybka w przygotowaniu

Składniki

  • 1/2 kg mięsa(drób , wieprzowe, dziczyzna)
  • 2 kostki rosołowe
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 4 łyzki oliwy
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 zabki czosnku
  • papryka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego (pudliszki)
  • kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych
  • sól , pieprz
  • Papryka czerwona
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyc pokroic w duża kostke, opruszyc pieprzem i sola i podsmażyc z 2 łyzkami oliwy , pieczarki pokroic w paski i również podsmazyc z oliwą przez kilka minut

  2. Ziemniaki obrac i pokroic w kostkę , cebulę i czosnek obrac i posiekac drobno , papryke umyc , pokroic w paski , marchewke obrac i pokroic w plasterki

  3. Gdy mieso podsmarzone wrzucic do garnka zalac 6 szkl wody , zagotowac. Podczas gotowania zrobi sie na wierzchu korzuch z mięsa , należy go usunąc , dodac kostki rosołowe , liscie i ziele i marchewkę dalej gotowac przez 15 min na małym ogniu .

  4. Następnie dodac ziemniaki , papryke , cebulę i pieczarki, poddusc aby warzywa zmiekły, Gdy podduszone dodac na koniec koncentrat , łyzkę mąki i łyżkę smietany , ewentualnie doprawic słodką papryka w proszku do smaku , w zależności czy chcemy na słodko , czy nie . Gotowac jeszcze wszystko 10 min, i gotowe . Najlepiej smakuje na drugi dzień jak sie "przegryzie" w lodówce.

  5. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 marca 2011 wygląda wspaniale i pewnie tak smakuje ,juz mi ślinka leci .

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 marca 2011 juz mi ślinka leci ,wygląda wspaniale i pewnie tak smakuje .

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń