Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Autor: tolerancja

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1530

Dodano: 12.03.2011

Odsłon: 16634

pyszna szybka w przygotowaniu

Składniki

  • 1/2 kg mięsa(drób , wieprzowe, dziczyzna)
  • 2 kostki rosołowe
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 4 łyzki oliwy
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 zabki czosnku
  • papryka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego (pudliszki)
  • kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych
  • sól , pieprz
  • Papryka czerwona
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyc pokroic w duża kostke, opruszyc pieprzem i sola i podsmażyc z 2 łyzkami oliwy , pieczarki pokroic w paski i również podsmazyc z oliwą przez kilka minut

  2. Ziemniaki obrac i pokroic w kostkę , cebulę i czosnek obrac i posiekac drobno , papryke umyc , pokroic w paski , marchewke obrac i pokroic w plasterki

  3. Gdy mieso podsmarzone wrzucic do garnka zalac 6 szkl wody , zagotowac. Podczas gotowania zrobi sie na wierzchu korzuch z mięsa , należy go usunąc , dodac kostki rosołowe , liscie i ziele i marchewkę dalej gotowac przez 15 min na małym ogniu .

  4. Następnie dodac ziemniaki , papryke , cebulę i pieczarki, poddusc aby warzywa zmiekły, Gdy podduszone dodac na koniec koncentrat , łyzkę mąki i łyżkę smietany , ewentualnie doprawic słodką papryka w proszku do smaku , w zależności czy chcemy na słodko , czy nie . Gotowac jeszcze wszystko 10 min, i gotowe . Najlepiej smakuje na drugi dzień jak sie "przegryzie" w lodówce.

  5. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub26 18 października 2013 Twoją pyszną zupeę zabieram do książki i zostawiam "kciuka" oczywiście!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aniakoc 07 września 2011 ja też .spróbuję i zobaczę co z tego wyjdzie.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 06 września 2011 aniakoc nie mam pojęcia nigdy tego nie robiłam..

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 27 czerwca 2011 dla mnie za jasna,wole gulasz o intensywniejszym aromacie w tym celu mieszam mieso pol na pol wolowinke z wieprzowina...
I kroje w mniejsza kostke,dla mnie to nie jest zupa gulaszowa,ta ma miec drobniej mieso pokrojone,a i jarzyn za duzo...
To taka wariacja na temat zupy gulaszowej...ale czy udana to pewnie sama ocenilas dajac przepis...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 12 marca 2011 Po takiej porcji zupy drugie danie chyba nie wejdzie? Bogato i pysznie!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 12 marca 2011 Rekinie ta porcja dla takiego duzej ryyyby to stanowczo za mało , trzebaby powiększyc dawke 10 -ciokrotnie ha ha

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 12 marca 2011 Rekinie dziękuje za miłe komentarze , pozdrawiam i zycze udanego weekendu

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń