Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa z warzywami.

Zupa gulaszowa z warzywami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1070 Ocena: 11284

Dodano:

Odsłon: 5157

Zupa gulaszowa ugotowana na szynce wieprzowej z warzywami.

Składniki

  • mięso z szynki wieprzowej 60 dag
  • papryka czerwona 1 szt.
  • papryka biała, stożkowa 1 szt.
  • korzeń pietruszki 2 szt.
  • marchew 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • lubczyk 3 gałązki
  • pasta rosołowa 1 łyżka
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 6-8 ziaren
  • ciemny sos sojowy 4 łyżki
  • Pieprz ziołowy
  • Czosnek
  • czerwona papryka mielona 1 łyżka
  • Sól
  • mąka pszenna do zagęszczenia sosu
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymyte, osuszone mięso kroimy w kostkę i smażymy na smalcu do zarumienienia się kostek. jeżeli kostki mięsa będą rumiane dodajemy na patelnię pokrojone papryki, korzeń pietruszki, marchew, cebulę, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu do zmiękczenia warzyw.

  2. W między czasie gotujemy bulion z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.

  3. Do gotującego się bulionu dodajemy całą zawartość z patelni, mieloną czerwoną paprykę, czosnek, ciemny sos sojowy i pokrojony lubczyk. Gotujemy kilkanaście minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie próbujemy, w razie potrzeby jeszcze doprawiamy do smaku, zagęszczamy, chwilkę gotujemy i zakańczamy gotowanie.

  4. Ugotowaną zupę gulaszową możemy podawać z kaszą, ziemniakami, makaronem lub z pieczywem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń