Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa po włosku"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Pory oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Łodygi selera potnij na kawałeczki, a obrane marchewki w cienkie plasterki.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową oczyść, potnij na kawałki. Fasolę i groszek z puszki przełóż na sitko, opłucz, dobrze osącz. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk pokrój w kostkę.
Cebulę zeszklij na oliwie, przełóż do garnka razem z resztą warzyw (oprócz fasoli i groszku z puszki). Zalej 1,5 litra wody, dosyp bulion i zagotuj. Gotuj na małym ogniu ok. 20 min, a pod koniec dodaj pomidory, fasolę i groszek. Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
na 6 porcji , : 35 min , Porcja: 320 kcal, Cena porcji: ok. 2 złŹródło: Naj