Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa jarzynowa z makaronem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Włoszczyznę czyścimy, myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Groszek rozmrażamy. Umyte, obrane ziemniaki kroimy w kosteczkę.
Włoszczyznę wrzucamy na rozgrzane masło, podsmażamy na chrupko. Pod koniec smażenia dodajemy ziemniaki.
Całość zalewamy wodą, dodajemy po kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego, jeden liść laurowy i sól. Gotujemy 15 minut. Po tym czasie wrzucamy rozmrożony groszek i gotujemy jeszcze 15 minut. Wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką.
Zupę rozlewamy do miseczek, do każdej porcji dokładamy oddzielnie ugotowany makaron.
Wartość odżywcza jednej porcji: 125 kcal, Białko: 11,9 g, Tłuszcz: 8 g, Węglowodany: 27 g. Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji: około 1,70 złŹródło: Rewia