Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 3004

Dodano:

Odsłon: 428

Dzisiaj zapraszam na pożywną, pełną witamin zupę, w której główną rolę odgrywa kalafior, który nareszcie można kupić za rozsądną cenę. Smak zupy podkreśla spora ilość świeżego koperku, który jak już kilka razy wspominałam bardzo lubię używać. Trochę pracy przed nami, a więc do dzieła! :)

Składniki

  • Królik (korpus, żeberka) 50 dag
  • Kalafior 1 szt.
  • Marchewka młoda 4 szt.
  • Pietruszka młoda 3 szt.
  • Por 1 szt. mała
  • Ziemniaki 4 szt.
  • Koperek 1 spory pęczek
  • Liście laurowe 2 szt.
  • Ziele angielskie 5 szt.
  • Sól
  • Pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Królika dokładnie umyć. Ugotować do miękkości w wodzie doprawionej solą, pieprzem z dodatkiem liści laurowych oraz ziela angielskiego.

    Kalafior dokładnie umyć i podzielić na różyczki.
    Marchew, pietruszkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki.

    Ugotowanego królika wyjąć z wywaru, zebrać szumowiny, liście laurowe i ziele angielskie. Dodać marchew i pietruszkę, gotować na małym ogniu. Po pewnym czasie dorzucić ziemniaki i kalafior, w razie potrzeby można dolać wody. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i posiekanym koperkiem.

  2. Smacznego :)

  3. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń