Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowo-serowa

Zupa kalafiorowo-serowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 557

Dodano:

Odsłon: 1283

Inna wersja kalafiorowej, szybka w przygotowaniu i pozywa:)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do wrzącego bulionu wrzucamy warzywa pokrojone w kosteczkę i podzielonego na małe różyczki kalafiora.Gdy warzywa się ugotują wrzucamy serki topione i wlewamy śmietankę.Można dosoloć solą lub dodać maggi jak kto woli.

  2. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 08 października 2010 Z przepisu wygląda na apetyczną,a trzy litry zupy to ja gotuje codziennie także nie przejmuj się tym co wypisuje fredzia czy akio -)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma82 08 października 2010 dałam tyle ziemniaków ile lubi moja rodzina, jako,że zupa jest bez mięsa treść dają ziemniaki, a bulion w czasie gotowania też odparowuje a z tej ilości dla 6 głodnych osób to nie jest dużo.Krytykę proszę zostawić dla siebie, a modernizować przepis można według własnego upodobania-chyba,że ktoś jest kulinarnym antytalentem i ściśle trzyma się przepisu jak litanii.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fredzia_p 07 października 2010 3 litry bulionu? to chyba porcja na cały tydzień!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń