Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1531

Dodano:

Odsłon: 17550

Bardzo lubię tą zupę:) Jet tania, pyszna i łatwa w wykonaniu:)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie oczyszczamy i zalewamy 3l zimnej wody. Wstawiamy na gaz, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz na najmniejszy i gotujemy. Po ok 30 min dodajemy obraną włoszczyznę i dalej gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku ( ew. kostką rosołową).

  2. W między czasie siekamy koperek. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy koperek i chwilę dusimy. Kiedy warzywa i mięso będą prawie miękkie, dodajemy całą zawartość rondelka do wywaru. Gotujemy aż wszystkie smaki się przegryzą. Pod koniec gotowania dolewamy śmietankę (uważając by się nie zważyła) i podajemy z ryżem. Ewentulanie z kluskami lanymi:)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 15 kwietnia 2013 Lubię koperkową.
A to moja wersja
http://inews.com.pl/WordPress3/zupa-koperkowa-z-kluseczkami

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń