Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem czosnkowa

Zupa krem czosnkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2061

Dodano:

Odsłon: 2034

Uwielbiam czosnek – zawsze staram się go przemycić do moich potraw. Dlatego obowiązkowo musi być w moim zestawie zupa czosnkowa. Przepisu na tą właściwą i jedyną szukałam długo. Aż w końcu jest – dopracowana i doskonała w każdym calu. I bardzo prosta w wykonaniu.

Składniki

  • Bulion - 2 litry
  • Czosnek - 8-10 ząbków
  • Cebula - 2 średnie
  • Serek topiony - 200 g
  • Ser żółty - tarty - do posypania
  • Sól, pieprz - do smaku
  • Masło - 1 łyżka
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kostkę, smażmy na maśle, dodajemy posiekany czosnek i jeszcze chwilę podsmażamy. Do gorącego bulionu dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem i serki topione. Wszystko razem zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy blenderem. Na talerz nalewamy zupę, wsypujemy grzanki i trochę żółtego tartego sera.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń