Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 151
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10524
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 837
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 151
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10524
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 837
Składniki
Zaczynamy od pokrojenia cebuli i cukinii w większą kostkę, brokuła dzielimy na małe różyczki. Na patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy do niego cebulę z cukinią i smażymy do zrumienienia.Podlewamy wszystko wodą lub bulionem i dodajemy brokuła. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem do miękkości brokuła.
Kiedy brokuł jest już miękki, zdejmujemy zupę z ognia i dajemy jej chwilę przestygnąć.Wyjmujemy ziele angielskie i liść laurowy. Następnie blendujemy zupę na gładki krem i doprawiamy solą i pieprzem.
wylewamy zupę na talerz i posypujemy dodatkami.