Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z kukurydzy"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Składniki
Przepis przysłała Paulina Jagocka z Kielc
Ziemniaki i marchewkę obierz, umyj. Zalej w rondlu bulionem, ugotuj do miękkości. Kukurydzę osącz, czosnek obierz, zmiksuj z mlekiem. Wlej do bulionu, wymieszaj, gotuj jeszcze 5 minut.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Boczek pokrój w kosteczkę, pod- smaż na patelni. Dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj do zupy, wymieszaj, przypraw. Zmiksuj, zagotuj.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie