Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, aromatyczna zupa z bakłażanów, z nutką orientu.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1133
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 175
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 369
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1133
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 175
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 369
Składniki
Marchew i pietruszkę obieramy. Wszystkie warzywa, czosnek, papryczkę i cytrynę wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy oliwą i wstawiamy na 45 min do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Następnie warzywa wyciągamy, lekko ostudzamy. Marchew i pietruszkę kroimy na plasterki. Bakłażana obieramy, miąższ przekładamy do garnka razem z pozostałymi warzywami, czosnkiem, sokiem z cytryny, papryczką, pokrojonymi pomidorami (bez skóry i nasion), zalewamy bulionem i zagotowujemy. Zupę miksujemy na krem, rozprowadzamy jogurtem, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kuminem. Obficie posypujemy posiekaną natką i tymiankiem.