Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na najlepszą zupę pieczarkową jaką jadłam:). Dzięki temu, że pieczarki pieczemy z masłem a nie smażymy zyskujemy całkiem inny smak.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 99
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 765
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1487
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 99
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 765
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1487
Składniki
Pokrojone w ćwiartki pieczarki i posiekaną cebulę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch układamy masło, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Marchew, ziemniaki, pietruszkę i seler obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy 2 litrami wody, gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy upieczone pieczarki i cebulę wraz z powstałym sosem, przyprawy i śmietankę. Studzimy, miksujemy na gładki krem. Przed podaniem posypujemy startym żółtym serem, posypujemy natką pietruszki.