Do góry

Zupy Przepis na:

zupa-krem z pora

zupa-krem z pora

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 83

delikatna zupa z pora

Składniki

  • delikatny rosół, ewentualnie wywar z warzyw 1,5-2 l
  • 2 dość duże pory
  • 4 ziemniaki
  • Sól
  • Pieprz
  • Woda - ok 1 l
  • odrobina oleju
  • żółty ser - opcjonalnie
  • grzanki/groszek ptysiowy
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrać i pokroić ziemniaki, zalać rosołem.
    Pory umyć, pokroić, podsmażyć na oleju, dodać do zupy.
    Gotować około pół godziny.
    Dodać zimnej wody, zmiksować.
    Gotować aż do wrzenia, dodać sól i pieprz do smaku.
    Pokroić pokrojony/starty żółty ser i podać z grzankami,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń