Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa - krem z porów z chrupankami serowymi

Zupa - krem z porów z chrupankami serowymi

Autor: maciejka

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2160

Dodano: 15.07.2011

Odsłon: 1266

Śmialiśmy się z żoną, że na co dzień, to zupy z paczki, mrożonki, "słoikowce" - już odliczała czas do mojego urlopu - wreszcie będą obiady wymyślane, robione "tu i teraz" - codziennie coś innego... Próbuję sprostać oczekiwaniom - często wycieczki "orient expresem" lub na południe Europy, ale i do zaścianka szlacheckiego warto zajrzeć!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmiksować blenderem, a później przetrzeć przez sito - por niestety lubi zostawiać nitki (mało apetyczne...). Po przetarciu doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową. Na samym końcu dodać śmietanę i delikatnie wymieszać.

  2. Odstawić zupę do przestygnięcia. Na talerzu wymieszać ser corregio z ziołami prowansalskimi. Rozgrzać teflonową patelnię, na gorącą kłaść mieszankę serowo - ziołową w fromie placuszków i podpiekać chwilkę, aż ser stanie się chrupiący. Zdjąć z patelni, odstawić do ostygnięcia.

  3. Zupę podawać z chrupankami serowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń